Chlapcovi takmer podrezal krk, lebo mu nepožičal centrofixu

08.12.2011 Rimavská Sobota

BRATISLAVA/RIMAVSKÁ SOBOTA 8. decembra (WEBNOVINY) - Trestné stíhanie vo veci zločinu vydierania začal vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote.

K vydieraniu prišlo ešte v septembri, keď na školskom dvore Základnej školy v Rimavskej Bani podišiel páchateľ k maloletému chlapcovi a žiadal od neho centrofixku. Keď mu ju nechcel dať, páchateľ z vrecka vytiahol nožík, tzv. motýlik, ktorým sa oháňal a znovu od chlapca centrofixku žiadal. Keď si chlapec sadol na lavičku, páchateľ k nemu pristúpil odzadu a priložil mu nôž ostrou stranou čepele ku krku.

Vyhrážal sa mu podrezaním. Aj keď túto vyhrážku nenaplnil, podkopol ho a keď spadol na zem, začal ho škrtiť oboma rukami. Prestal s tým až po upozornení ďalším chlapcom, ktorý sa nachádzal neďaleko. Páchateľ však nakoniec dosiahol svoje, chlapec mu centrofixku dal.


Vydieranie na zastávke autobusu

Do podobnej situácie sa dostal aj ďalší maloletý chlapec, ktorému sa páchateľ jedného dňa po vyučovaní vyhrážal ublížením na zdraví na autobusovej zastávke. Aj na neho vytiahol nožík motýlik a priložil mu k bruchu. Skončil s tým až po upozornení ďalším chlapcom.

Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková, policajti už majú podozrivú osobu, bližšie sa k nej však v súčasnosti vyjadrovať nechcú. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.
 

Vyberte región